lördag 8 november 2014

Lakrits maränger

Ingredienser:

3 st äggvitor

1 tsk citron saft färskpressat

1 dl socker

2 dl flor socker

4 msk lakritspulver


Tillagning:
ca 50 små maränger

1. sätt ugnen på 150 grader.

2. vispa äggvitorna och citronsaften skummigt. sänk hastigheten och vispa in hälften av sockret. Tillsätt resten av sockret och vispa ett par minuter på högre hastighet.

3. sikta flor och lakrits genom en sikt eller finmaskig sil. Vänd ner det i skummet med en slickepott.
Spritsa ut små maränger på en plåt med silikonbakmatta eller bakplåtspapper eller klicka ut maränger med ett par skedar skedar.

4. gräddda marängerna ca 5 minuter sänk temperaturen till 100 grader och låt marängerna torka i ugnen i ca 1-1 1/2 timme.    

Jag tyckte att det receptet var enkelt och det är viktigt att vispa mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar